Hit med flaskan! av Emma Knyckare

Jag har läst Emma Knyckares bok Hit med flaskan! med undertiteln Handbok för panikslagna mammor. I boken beskriver författaren lite om livet som gravid, själva förlossningen men allra mest handlar boken om det inledande året i hennes nya roll som mamma. Boken är humoristisk och skriven med glimten i ögat.

Hit med flaskan!

Bokens första mening: ”Hej till dig som köpt, lånat, laddat ned eller snott den här boken.”

Att boken skriven av Årets humormamma 2018 är humoristisk och skriven med glimten i ögat kommer kanske inte som någon överraskning. Om man tolkar bokens titel ”handbok” bokstavligt finns det risk att man blir besviken. Det här är inte en handbok i min mening men det är en rolig beskrivning av tiden som gravid och nybliven småbarnsmamma. Som nybliven mamma upplever jag lite igenkänning i vissa delar. Vissa delar hade det kunna vara jag som hade skrivit. Fast ingen hade nog varit intresserad av att läsa om det hade varit jag som hade skrivit. I andra delar kände jag inte igen mig alls. Inte så konstigt kanske då varje graviditet skiljer sig åt och även små bebisar har sin egen personlighet.

Förutom att vara en humoristisk beskrivning av författarens tid som gravid och nybliven mamma får man även veta lite om hennes familj. Det blir t.ex. tydligt att mormor Margareta har spelat en stor roll i författarens liv.

Jag skulle inte rekommendera boken om du är ute efter att lära dig något om hur man tar hand om ett spädbarn men om du däremot är i behov av att känna att du inte är den enda nyblivna mamman i världen som panikslaget undrat vad du egentligen gett dig in på är det här en lättläst och smårolig bok som kanske kan få dig att inse att du inte är den första att undra vad du egentligen gett dig in på – för livet som nybliven mamma är läskigt och samtidigt helt underbart. Det är ok att känna sig lite lätt panikslagen ibland, det gör dig inte till en sämre mamma.

Boken är en rättfram och humoristisk beskrivning av författarens graviditet och tid som nybliven mamma. Den går snabbt och lätt att läsa. Ungefär vad min småbarnsmammahjärna klarade av i de korta luckor av egentid jag lyckades knycka åt mig.

Antal sidor: 204

Utgivningsår: 2018

Förlag: Brombergs

Språk: Svenska

Betyg Åsa: ***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s