Kvinnan som gick till sängs i ett år av Sue Townsend

Det är dags för ett nytt kapitel i Evas liv när båda hennes barn flyttar hemifrån. Hon väljer att hantera denna situation på ett litet annorlunda sätt: hon går och lägger sig. Visst blir man lite intresserad, idéen som sådan kanske är en smula överdriven men det låter inte helt fel att gå och lägga sig. Det är ju faktiskt ofta väldigt svårt att motivera sig själv till att kliva upp. Och det är förmodligen den tanken som en hel del människor runt omkring henne känner när det efter ett litet tag anhopas en hel den fans och supportrar kring henne. Helt plötsligt har Eva förvandlats till något av en ovillig guru som alla vill fråga om råd.

Kvinnan som gick till sängs i ett år

Bokens första mening: ”När de hade gått låste Eva dörren och drog ur telefonjacket.”

En stor del av berättelsen fokuserar på Evas relation till sin man astrologen Brian. Det ges ett otal exempel på hur hushållets arbetsuppgifter tidigare varit fördelade och när Eva nu har gått och lagt sig framstår vissa av hemmets uppgifter som ytterst kvalfyllda för Brian. Det visar sig också att Brian sedan lång tid tillbaka haft en älskarinna som helt sonika flyttar in tillsammans med Brian i boden på gården. Eva kommer fram till att det är rätt skönt. Nu behöver inte hon känna någon press att behöva ställa upp på slentrianmässigt sex.

Eva och Brians barn, tvillingarna Brianne och Brian junior, har på grund av (icke diagnostiserad) neuropsykiatriska problem lite svårt att hantera den sociala sidan av collegelivet. Relationer är inte direkt deras starkaste sida.

Boken beskrivs som en varm och humoristisk skildring av en kvinnas livskris. Jag tycker mest att den känns som en tragisk beskrivning av en djup depression och tyvärr inte alls speciellt humoristiskt. Det enda som jag fann lite småroligt i boken var när Eva berättar för Brian om ”hur man gör julen”.

Antal sidor: 358

Utgivningsår: 2012

Förlag: Printz Publishing

Översättning: Pia Printz

Språk: Svenska

Betyg Åsa: **

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s