En mors bekännelse av Kelly Rimmer

I En mors bekännelse möter vi Olivia, hon har ett till synes perfekt liv. Hon är nybliven mamma till Zoe. Hon skulle kunna ha det perfekt förhållandet med sin make David. De bor i ett fint hus. Han är lokalpolitiker och alla i den lilla staden vet vem han är. Han är charmig och ser bra ut. Men var deras förhållande verkligen så perfekt? I boken får vi även möta Davids mamma Ivy. Två kvinnor vars liv är djupt påverkade av David. När David tar livet av sig slås båda kvinnornas liv i spillror.

En mors bekännelse

Bokens första mening: ”I regel försöker man undvika att prata om det som hände.”

Ganska snart inser man som läsare att Olivia och Davids förhållande inte alls var så perfekt. När boken börjar är Olivia ensam med Zoe efter Davids självmord. Hennes liv har rasat samman och hon vågar inte lämna huset ensam. Till slut försöker hon rycka upp sig och bestämmer sig för att det är dags att sälja Davids hus, börjar jobba igen och låta Zoe börja på dagis. Hon gör sakta men säkert stora framsteg. Men varför tittar folk så konstigt när hon är ute med Zoe?

I tillbakablickar visar det sig att Olivias relation till David var allt annat än perfekt. Det börjar med några små blåmärken men kom att bli så mycket värre. En stor del av problematiken är Davids minst sagt osympatiska mamma Ivy anledning till. Hon vägrar att se minsta lilla fel hos sin son. Allt han tar sig för är rätt och riktigt och om han skadar någon annan? Ja då måste det självklart vara den personens fel för inte kan det vara Davids fel inte. Han har minsann inga brister. I Ivy:s ögon är David den mest fulländade varelse som någonsin satt sin fot på denna jord. I tillbakablickarna i Ivy:s liv blir det dock uppenbart att David redan som liten pojke var skrämmande känslokall och våldsam. Något som Ivy, eller hans far, aldrig ens försökte ändra på utan snarare uppmuntrade och backade upp.

Jag tycker att En mors bekännelse är riktigt bra men jag blir så arg när jag läser den. Det är så frustrerande att läsa om hur Ivy beter sig. Det är som om hon gett sig den på att hon ska uppfostra en kvinnohatande, misshandlade psykopat. Det är tur att det här är en bok för även om jag förstår att man som förälder älskar sina barn och vill se det bästa hos dem så vägrar jag tro på att någon kvinna skulle acceptera att deras son behandlar kvinnor på det sätt som David gör. Ivy går till och med ett steg längre än så och i stort sett uppmuntrar hans förfärliga beteende. En varning innan du läser den här boken: Det här är verkligen inte en feelgood bok och jag rekommenderar inte att läsa slutet på boken när du sitter på tunnelbanan. Särskilt inte om du är gravid och hormonell. Folk kan tro att du är galen när du sitter där och försöker läsa medan tårarna sprutar…

Antal sidor: 350

Utgivningsår: 2016

Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Översättning: Lisbet Holst

Språk: Svenska

Betyg Åsa: ****

Annonser

En reaktion till “En mors bekännelse av Kelly Rimmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s