Tack for alla minnen av Cecelia Ahern

Boken utspelar sig ur två perspektiv. Amerikanen Justin gästföreläser på Trinity College i Dublin. Övertalad av en vacker kvinnlig läkare lämnar han blod. Joyce råkar ut för en olycka och får en blodtransfusion. Efter blodtransfusionen upptäcker hon plötsligt att hon fått någon annans minnen och vet sådant hon inte visste innan.

Tack för alla minnen

Bokens första mening: ”Slut ögonen och stirra ut i mörkret.”

Joyce och Justin springer på varandra när båda får ett infall att stanna sina taxibilar utanför en frisör för en spontanklippning. De får en känsla av att de känner varandra trots att de inte gör det.

Justin försöker ta reda på vem, om någon, som fått de blod han lämnat. Så som vården ser ut är det inte information som man lämnar ut. Justin ger sig inte. Han har fått för sig att han måste få reda på vart hans blod har tagit vägen. Samtidigt kan han inte glömma kvinnan han träffade på frisörsalongen och sedan sprang på igen utanför Trinity College.

Joyce ska ringa sin pappas nödnummer men hamnar av någon konstig anledning hos en amerikansk ung kvinna bosatt i London. Hon får en insikt om att det måste vara den unga kvinnan hon ser som liten flicka i de minnen som inte är hennes. Hon bestämmer sig för att åka till London och se en show där den unga kvinnan uppträder för att komma i kontakt med den man vars minnen hon verkar ha fått efter blodtransfusionen.

Boken är sorglig men på samma gång är den komisk och hoppingivande. Temat för boken är ett intressant tankeexperiment. Vilket är fallet i många av författarens böcker. Vad skulle hända om du när du fick någon annans blod samtidigt fick en del av personens minnen?

Antal sidor: 384

Utgivningsår: 2008

Förlag: Bazar

Översättning: Johanna Svartström

Språk: Svenska

Betyg Åsa: ****

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s