Bara människor av Anne Liljeroth

I Bara människor flyttar journalisten Saga Widerbeck tillbaka till småstaden där hon växte upp. Där har hon köpt sig ett hyreshus på Smedjegatan 6. Tanken är att hon ska göra upp med det förflutna. Det visar sig snart att alla som bor i huset har sina egna problem och att allas liv är sammanlänkade på något vis.

Bara människor

Bokens första mening: ”Bussen krånglar sig genom tre små rondeller med nyplanterad höstblomster innan den slutligen parkerar bakom den gamla stationen.”

När Saga kommer tillbaka och har tänkt att hon ska avslöja dem som hon anser har gjort henne illa går det inte riktigt som hon planerat. Människorna i huset på Smedjegatan 6 bär alla på hemligheter men de har också sina egna bekymmer och kanske ser rollerna inte exakt likadana ut som de gjorde förr.

En av grannarna i huset hittas död. Är det någon som har mördat henne och i sådant fall varför? Ett bankbedrägeri har begåtts men vilka är egentligen inblandade, på vilket sätt och varför? Allt är kanske inte så glasklart som det kan verka vid en första anblick.

Den här hade legat väldigt länge i min ”att läsa hög” innan jag kom mig för att börja med den. Jag vet inte riktigt varför men det var alltid något annat som lockade mer. Bara människor visade sig vara en småspännande och mysig roman om att göra upp med det förflutna. Boken är ganska tjock men är inte tung att läsa så man kommer ändå igenom den fort. Nu måste jag så klart införskaffa uppföljaren ”Vanliga människor glömmer och går vidare” så jag får veta hur det går för Saga och de andra på Smedjegatan 6.

Antal sidor: 381

Utgivningsår: 2014

Förlag: Hoi Förlag

Språk: Svenska

Betyg Åsa: ***

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s