Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

Sara jobbar på bokhandel i Haninge. Hon brevväxlar med en äldre kvinna, Amy Harris, som bor i Broken Wheel i USA. De utväxlar böcker med varandra och i sina brev berättar de om sina liv och folket i deras omgivning. När bokhandeln där Sara jobbar ska stänga bestämmer hon sig för att tacka ja till en inbjudan från Amy att komma och hälsa på i Broken Wheel.

Läsarna I Broken Wheel rekommenderar

Bokens första mening: ”Kära Sara, jag hoppas att du kommer att ha glädje av Louisa May Alcotts en gammeldags flicka.”

Sara kommer fram visar det sig att Amy har avlidit. Sara tas emot av människorna i Broken Wheel som låter henne bo i Amy:s hus. Sara lever den mesta av sin tid tillsammans med vänner i böcker och är inte vana att umgås med riktigt människor. Folket i Broken Wheel tar henne trots allt till sitt hjärta och önskar att hon ska stanna där i Broken Wheel. Sara känner det som om hon redan skulle känna folket i Broken Wheel från Amy:s brev. Men vad ska hon egentligen göra i Broken Wheel nu när Amy är död? Människorna i Broken Wheel hjälper Sara att öppna en bokhandel i en tom gammal butikslokal där hon säljer Amy:s böcker. Sara försöker matcha böckerna med läsarna och får snart även riktiga bokmotståndare att sakta ändra sin åsikt. Snart sprider sig ryktet om affären även till grannstaden och folk därifrån kommer till den lilla bokhandeln i Broken Wheel.

Sara är i USA på turistvisum och får därför egentligen inte jobba och när tiden för turistvisumet börjar ta slut gör folket i Broken Wheel vad det kan för att hon ska kunna stanna. Sara har ju blivit en av människorna i Broken Wheel och inte kan det låta henne åka tillbaka till Sverige. Hennes nyfunna vänner får en galen idé om hur Sara ska kunna stanna. Kanske är idén otroligt dum, eller så är den precis så fantastisk som de hoppas.

En småcharmig bok passande för bokälskare.

Antal sidor: 396

Utgivningsår: 2013

Förlag: Månpocket enligt överenskommelse med bokförlagen Forum

Språk: Svenska

Betyg Åsa: ***

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s