The Circle av Bentley Little

The Circle av Bentley Little utspelar sig i kvarteret William Tell Circle där konstiga händelser börjar utspela sig. Boken är uppdelad i tre delar. I den första delen möter du Helen och hennes man, i den andra delen möter du killen Frank och hans kompisar och i den tredje och sista delen av boken möter du Gil Marotta.

The Circle

Inledande mening: ”It was hard to hear the knocking over the noise of the microwave, so Helen wasn’t sure how long it had been going on, but the moment her oatmeal finished cooking she heard the staccato tapping of knuckles on wood, and she strode quickly out of the kitchen and through the living room to the front door.”

Helen störs av en plötslig knackning på dörren. Utanför står en liten pojke och kräver att hon släpper in honom. Helen släpper efter tag in pojken som genast springer och låser in sig på toaletten. När pojken kommer ut och Helen går in i på toaletten hittar hon något som hon aldrig hade kunnat förvänta sig. När hon upptäcker att pojken sprungit in i förrådet på deras gård bestämmer hon sig för att stänga in den lille pojken med den udda gåvan. Men kanske borde Helen aldrig släppt in pojken till att börja med?

Frank och hans vänner följer efter en äldre bror med vänner till ett ökänt altare på bakgården till ett hus som tillhör en kvinnlig universitetsprofessor som ryktas vara en häxa. Den äldre brodern och hans kompisar går dit för att önska sig pengar vid altaret och Frank och hans vänner tänker att de kanske kan få sin önskan om en flickvän uppföljd? Men ibland ska man akta sig för vad man önskar. De äldre pojkarnas ritual förvandlas snabbt till en skräckfylld upplevelse.

Gil Marotta springer på en av de skräckslagna pojkarna när han är ute och rastar hunden. Han beger sig till altaret för att rädda pojkarna och finner sig snart öga mot öga med den lokala häxan.

Det här är en kort liten bok där de tre delarna alla hänger ihop. Att allt hänger ihop blir tydligt först i den sista delen av boken.

The circle är ganska udda skräckbok och kanske inget vi skulle säga är den bästa i sin genre.

Antal sidor: 137

Utgivningsår: 2002

Förlag: Cemetery Dance Publications

Språk: Engelska

Betyg Hjalmar: **

Betyg Åsa: ***

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s