Det du inte såg av Patrik Sjöberg med Marcus Lutteman

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. I Det du inte såg delar han med sig av vad han varit med om samtidigt som du får läsa om hans karriär.

det du inte såg

Bokens första mening: ”Det var en kraftansträngning bara att ta sig upp i sittande ställning och få benen över sängkanten.”

1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är Sjöberg världens tredje bäste höjdhoppare genom tiderna, endast slagen av Javier Sotomayor och Mutaz Essa Barshim. I boken De du inte såg berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia och den handlar inte bara om idrott.

En väldigt sympatisk egenskap som vi alltid har tolkat som en del av Patrik Sjöbergs persona är hans ärlighet. Inte i betydelse att han aldrig ljuger eller fuskar i kortspel, det har vi ingen aning om utan att han inte gör sig till eller försöker förställa sig. Han lyckas vara en av de främsta höjdhopparna genom alla tider och Patrik Sjöberg samtidigt. Hans sätt att lyckas kombinera det fenomenala med det vardagliga är i stort sett unikt.

Då det talades väldigt mycket om den här boken i media så var vi lite orolig att det inte skulle stå så mycket mer intressant i den än det man redan hade hört men det visade sig var helt fel. Det var verkligen intressant att läsa om Patrik Sjöberg och hans liv. Allt han gjort och varit med om. Hur det var på tävlingarna och självklart även om övergreppen. Den här boken är verkligen läsvärd så även om du inte är något större fan av Patrik Sjöberg eller av höjdhopp så rekommenderar vi den här boken. Otroligt bra berättad.

Den här boken hamnade till och med i källförteckningen i Åsas examensarbete. Vad den hade att göra i ett examensarbete i juridik kan man fråga sig men hon hittade faktiskt ett lite avsnitt som gjorde sig alldeles perfekt för hennes uppsats. Som inte handlade om sexualbrott om någon trodde det.

Sidor: 412

Språk: Svenska

Förlag: Norstedts

Betyg Hjalmar: ****

Betyg Åsa: ****

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s