Wishful Drinking av Carrie Fisher

Carrie Fisher (Princess Leia i de första Star Wars-filmerna) har skrivit en självbiografi baserad på en stand up show som hon gjorde. I boken avhandlar hon ämnen som sin familj, sitt missbruk och sin psykiska ohälsa. Allt med glimten i ögat och en rejäl dos självdistans.

Wishful Drinking

Bokens första mening: ”So I am fifty-two years old.”

Man skulle kanske inte tro att man skulle skratta åt beskrivningarna av missbruk och psykisk ohälsa men när Carrie Fisher beskriver det är det svårt att hålla sig för skratt. Trots det förstår man allvaret i det hela.

Ingen av oss är några stora Star Wars fans, vi är ärligt talat inte fans alls, men vi har sett de första filmerna med Carrie Fisher som prinsessan Leia. Det var dock inte anledningen till att vi köpte boken. Vi såg showen Wishful drinking på TV för något år sedan och insåg att Carrie Fisher var så mycket mer än bara Leia i Star Wars. Hon var en riktigt komikdrottning. En komikdrottning som kunde driva med sig själv och med seriösa ämnen och göra det på ett snyggt sätt. Självklart var vi tvungen att läsa boken!

Har man sett showen Wishful Drinking innehåller väl boken egentligen inte så enormt mycket nytt. Den är ändå läsvärd även om man har sett showen. Vi skrattade båda högt vid några tillfällen när vi läste boken.

Carrie Fisher kommer helt klart från en annorlunda familj och har haft en allt annat än normal uppväxt. Vill du veta varför Carrie Fisher kallade sin far Eddie Fisher för Puff Daddy eller vem i Hollywood hennes mamma Debbie Reynolds ringer när hon misstänker att hennes dotter tar droger så är det här boken för dig. Du får även ta del av hennes mormors visdomsord, hur det gick till när en man dog i hennes säng och när hennes bror råkade skadeskjuta sig själv i benet.

Boken är kort och går snabbt att läsa ut och fick i alla fall oss att vilja läsa mer av Carrie Fisher som även skrivit ett par skönlitterära böcker.

Sidor: 163

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2008

Förlag: Simon & Schuster Ltd

Betyg Hjalmar: ****

Betyg Åsa: ****

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s