The Judge Who Hated Red Nail Polish & Other Crazy But True Stories of Law & Lawyers av Ilona Bray, Richard Stim, Editors of Nolo, David Holloway

Det här är boken för dig som tycker att det är intressant att läsa om konstiga amerikanska lagar, galna advokater och rättsfall. I The Judge Who Hated Red Nail Polish & Other Crazy But True Stories of Law & Lawyers hittar du bland annat information om hur många advokater som vunnit Darwin Awards, du får veta villken domare i Supreme Court som hatar rött nagellack och du kan testa om du klarar frågorna som krävs för amerikanskt medborgarskap.

The judge who hated red nail polish

Bokens första mening: ”We’ll start with a reality check.”

Den här en sådan där bok som känns rätt meningslös men som ändå är rolig. Som jurist så uppskattar jag den. Den innehåller konstigheter som t.ex. information om att det i Ohio är förbjudet att låta en hingst betäcka ett sto offentligt, man hittar en lista över författarnas topp tio sånger som egentligen handlar om advokater och du kan läsa om domaren som blev trött på att lyssna på den åtalade och tejpade igen munnen på honom med silvertejp. Varför domaren hade en rulle silvertejp i domstolen förtäljer inte historien.

För övrigt brukar min chef ibland berätta att hon läst en artikel i en juristtidning om att jurister (eller advokater) i Sverige inte ”får” använda rött nagellack. Jag misstänker att det är fransk manikyr som gäller för oss. Själv vägrar jag att följa sådana regler och använder den eller de färger jag känner för på nagellacket.

I alla fall så är det här en rolig bok att bläddra igenom även om vissa delar känns lite ointressanta.

En kul present idé till juristen i ditt liv. För en sådan har väl alla i sitt liv, eller?

Antal sidor: 249

Utgivningsår: 2010

Språk: Engelska

Betyg Åsa: ***

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s